Yurtdışı Vize Merkezi
bilgi@edurota.com
0543-749 44 12 ( 09.00- 20.00 )
 

BULGARISTAN TURİST, TİCARİ, ÖĞRENCİ VİZESİ İŞLEMLERİ VE GEREKLİ BELGELER

BULGARISTAN TURİSTİK ve TİCARİ VİZE İŞLEMLERİ

  • Yeşil Pasaport sahipleri vize almak zorundadır
  • Tüm belgeler orijinalleri ile birlikte sunulmalıdır.
Vize İşlem Süreci : 7 gün

BULGARISTAN TURİST VİZESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

  • Vize başvuru formunun doldurulması
  • Vize Ücreti: 60 EURO
  • Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf ( Arka Fonu Beyaz, Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış )
  • Vize bitiş tarihinden sonra en az 6 ay geçerliliği olan pasaport. (Varsa eski pasaportlarınız )
  • Pasaportunuzun 1,2,3,4, ve son sayfa fotokopileri
  • Vukuatlı nüfus kütük kayıt örneği
  • İkametgah
  • Evli iseniz evlilik cüzdanı
  • Öğrenciler için öğrenci belgesi
  • Öğrenciliğiniz bitmiş ise diplomanızın fotokopisi
  • Hesap cüzdanları fotokopileri
  • Tapular, araç ruhsatları
  • Kredi kart fotokopileri
  • İsim Detaylarının da Belirtildiği detaylı bir  davet mektubu ya da Otel Rezervasyonları 
  • Gidiş-dönüş uçak rezervasyonu
  • 30.000 Euro'luk kapsamlı seyahat ve sağlık sigortası

   
Kişiye Özel Ek Belgeler

İşveren iseniz:
Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak
Bulgaristan konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış
Seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe 
Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
Vergi Levhasının Fotokopisi
İmza Sirküleri Fotokopisi
Yeni Tarihli Faaliyet Belgesi Fotokopisi              

Bordrolu çalışan iseniz: 
Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak
Bulgaristan konsolosluğa hitaben
İşveren tarafından yazılmış şirketteki görevinizi
Seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe. 
Şirketin imza sirküleri
Vergi levhasının fotokopisi
Yeni tarihli faaliyet belgesi fotokopisi
Ticari sicil gazetesi fotokopisi
Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi (SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
4 aylık sigorta bildirgesi fotokopisi
Son üç aylık bordro fotokopisi 
Şirketin hesap cüzdan fotokopisi

Ev Hanımı iseniz :
Bulgaristan konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe 
Eşi çalışıyor veya işveren ise yukarıda ki belgeler sunulmalıdır.
Eşinin geçerli ya da eski Bulgaristan vizesi varsa fotokopileri 

Öğrenci iseniz    :
 
Bulgaristan Konsolosluğu vize departmanı’na hitaben dilekçe 
Aile işveren veya çalışan ise yukarıda ki belgeler sunulmalıdır.

Emekli iseniz      :
 
Bulgaristan  Konsolosluğu vize departmanı’na hitaben dilekçe 
Emekli kimliği ve cüzdan fotokopisi
Sağlık karnesi fotokopileri


BULGARISTAN TİCARİ VİZE İÇİN GEREKLİ BELGELER

  • Vize başvuru formunun doldurulması
  • Vize Ücreti: 60 EURO
  • Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf ( Arka Fonu Beyaz, Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış )
  • Vize bitiş tarihinden sonra en az 6 ay geçerliliği olan pasaport.
  • Pasaportunuzun 1,2,3,4, ve son sayfa fotokopileri
  • Vukuatlı nüfus kütük kayıt örneği
  • Öğrenciler için öğrenci belgesi
  • Öğrenciliğiniz bitmiş ise diplomanızın fotokopisi
  • Hesap cüzdanları fotokopileri
  • Tapular, araç ruhsatları
  • Kredi kart fotokopileri
  • Davet eden şirketten gelen detaylı bir  davet mektubu
  • Gidiş-dönüş uçak rezervasyonu
  • 30.000 Euro'luk kapsamlı seyahat ve sağlık sigortası


BULGARISTAN ÖĞRENCİ VİZESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

  • Vize ücreti : 60 EURO
  • Tam olarak doldurulmuş vize başvuru formu ve ikamet kanununun 55.  Maddesine göre gerekli ek belge
  • En az 1 yıl geçerli ve yeterli sayfaya sahip pasaport
  • Pasaportun gerekli sayfalarının fotokopisi
  • İki adet beyaz fonlu son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf.
  • Başvurulan okuldan kabul belgesi:  Haftada kaç saat ders göreceğiniz ve Kursun başlama ve bitiş tarihlerini kapsamalıdır.
  • Nüfus kayıt örneği
  • Erkek öğrenciler için terhis ya da tecil belgesi
  • Halen öğrenci iseniz okulunuzdan alınmış öğrenci belgesi ve öğrenim süreniz içinde gidiyorsanız okuldan izin belgesi (ya da öğreniminizi dondurduğunuza dair belge)
  • Mezun olunan son okuldan alınan diplomanın fotokopisi

Okul ücretlerini ve yaşam giderlerinizi karşılayabileceğinizi gösteren kanıtlar:

  1. Siz ve/veya aileniz çalışıyorsa son 3 aya ait maaş bordroları, eğitim süresince iş yerinden izinli olduğunuza dair belge, sigortalı işe giriş bildirgesi
  2. Siz ve/veya aileniz kendi işyerine sahipse: Kuruluş gazetesi, ticaret sicil belgesi, vergi levhası, imza sirküleri
  3. Size ve/veya ailenize ait banka cüzdanları  (Bu miktar aylık yaşam giderini kapsamalıdır)
  4. Tapular, araç ruhsatları
  • Masraflar anne ya da baba tarafından karşılanıyorsa imzalı bir sponsor yazısı konulmalıdır.
  • Gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonu.
  • 30.000 Euro kapsamlı Schengen seyahat sağlık sigortası.

Not: Konsolosluk gerekli gördüğü durumda ek evrak talebinde bulunabilir.


BULGARISTAN BÜYÜKELÇİLİK VE KONSOLOSLUK İLETİŞİM BİLGİLERİ

Bulgaristan  Büyükelçiliği İletişim Bilgileri
Atatürk Bulvarı no :124 Kavaklıdere /ANKARA
Tel : 0 312 467 20 71 
Faks : 0 312 467 25 74

Bulgaristan Konsolosluğu İletişim Bilgileri 
Ahmet Adnan saygun cad. no:44 Levent/İSTANBUL
Tel : 0 212 281 05 77 ? vize bilgileri
Faks : 0212 264 10 11